Grensovergang Alpha

In mei van dit jaar zijn we een weekendje naar Berlijn geweest. Op donderdag zijn we vertrokken vanuit Nederland met de bus. Een van de stops onderweg was bij de voormalige grensovergang tussen oost en west Duitsland, grensovergang Alpha.
Hier stond nog een oude wachttoren en er was een klein museum van hoe de grensovergang er toen had uitgezien. Of eigenlijk de grensovergang stond er nog en daar kon je in kijken. Dat was best interessant om te zien.

Aan het begin van de avond kwamen we in Berlijn zelf aan waar we zijn gaan eten voordat we naar ons hotel gingen dat in een buitenwijk van Berlijn lag.
Deze foto en nog 2 foto’s van de eerste dag vind je in de nieuwe map, Duitsland.

In May this year we did a city trip for a weekend to Berlin. On Thursday we left by bus from the Netherlands. One of the stops along the way was at the former border between East and West Germany, border Alpha.
Here was an old watchtower and there was a small museum of how the border was back in the days. Or rather the border was still there and you could see inside some of the buildings. That was interesting to see.

At the beginning of the evening we arrived in Berlin, first we had dinner and after that we went to our hotel.
This photo and another two from day one you can see in the new folder Germany.

X Cin